vezi mai mult

Membrii Confederației au discutat cu Președintele Maia Sandu despre redresarea economică a țării
04.06.2021     
 
CNPM încurajează mediul de afaceri să apeleze la serviciile de mediere
06.01.2017     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noi în presă » STUDIU: Femeile de afaceri suferă din cauza discriminării de gen
24
09.2013
STUDIU: Femeile de afaceri suferă din cauza discriminării de gen
 
   

Potrivit autorilor studiului, cadrul legal nu le creează impedimente femeilor ca acestea să-și desfășoare activități antreprenoriale, dar nici nu le ajută foarte mult. Femeile din Republica Moldova sunt prea puțin prezente în viața publică și în special în cea politică, constată același studiu. 

Viața femeilor de afaceri în Republica Moldova nu este una ușoară. O recunosc chiar cele care, în pofida prejudecăților, se împart între viața de familie și prrovocările legate de conducerea unei afaceri. Olga Melniciuc, președintele Camerei tinerilor antreprenori din Chișinău, ne explică care sunt principalele dificultăți cu care se confruntă femeile antreprenori din Republica Moldova.

Iulia Sandu, directorul unei companii care se ocupă de reparația, modernizarea și deservirea utilajului tehnic ne explică cum își conduce afacerea de mai bine de 10 ani.

În urma studiului autorii au venit și cu o serie de recomandări pentru autorități. Iulia Drumea coordonatoarea studiului.

Datele statistice arătau că, în 2009, aproximativ 27 la sută dintre femeile din Republica Moldova  erau implicate în activități antreprenoriale.