vezi mai mult

Revenirea la muncă în siguranță o prioritate pentru angajatori
24.08.2020     
 
Planul de Continuitate a Afacerii în 6 pași
24.08.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » A fost lansat un nou serviciu - instruire în domeniul relațiilor de muncă
06
12.2019
A fost lansat un nou serviciu - instruire în domeniul relațiilor de muncă
 
   

La 5 decembrie curent în cadrul Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova a fost lansat un nou serviciu - instruire în domeniul relațiilor de muncă. La primul curs cu genericul Relațiile de muncă: de la angajare pînă la concediere au participat 14 persoane din diverse domenii care au avut oportunitatea să cunoască despre etapele relațiilor de muncă, noutăți legislative ce țin de reglementarea acestora, precum și să pună întrebări privind aplicarea practică.

Ne-am propus să oferim soluții pentru problema cu care se confruntă majoritatea angajatorilor ce ține de completarea pachetului de documente aferente relațiilor de muncă:

  • Completarea de documente în relația angajator-angajat.
  • Completarea corectă a documentelor pentru a evita amenzile în cazul controalelor de stat.
  • De unde se iau anumite date de importanță maximă.
  • Cum să realizeze corect raportarea statistică pe relațiile de muncă.
  • Alte aspecte ce țin de resursele umane și gestionarea corectă a relațiilor de muncă.

Pentru viitor ne propunem să desfășurăm cursuri tematice pe subiecte mai înguste pentru a oferi managerilor de resurse umane informații cît mai ample și soluții la problemele cu care se confruntă.

Mulțumiri participanților și lectorului seminarului practic, Dorin Josanu, master în dreptul muncii, co-autor al Codului Muncii nou.