vezi mai mult

Revenirea la muncă în siguranță o prioritate pentru angajatori
24.08.2020     
 
Planul de Continuitate a Afacerii în 6 pași
24.08.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Dialogul între autorități și mediul de afaceri trebuie consolidat indiferent de apartenența politică
26
11.2019
Dialogul între autorități și mediul de afaceri trebuie consolidat indiferent de apartenența politică
 
   

La 15 noiembrie curent membrii Confederației Naționale a Patronatului au avut o întrevedere cu Dl Ion CHICU, Prim-ministru al Republicii Moldova, scopul căreia a fost schimbul de opinii asupra obiectivelor de dezvoltare durabilă și aducerea în vizorul autorităților a problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri. 

În cadrul dialogului șeful Executivului a menționat că este adeptul unui dialog social sănătos, orientat spre dezvoltarea economică a țării și creșterea bazei fiscale. Același deziderat a fost mereu împărtășit și de Confederația Patronatului, indiferent de apartenența politică a puterii, or dialogul cu autoritățile trebuie consolidat în beneficiul tuturor.

Prim-ministrul a ținut să menționeze în discursul său că toate deciziile relevante vor fi consultate cu partenerii sociali. Ba chiar vreau să vă invit să contribuiți cu idei pentru elaborarea planului de acțiuni al Guvernului, menit să determine modernizarea economiei naționale și creșterea bunăstării oamenilor" a declarat Domnul Ion Chicu.

Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este hotărât să întreprindă toți pașii necesari pentru implementarea prevederilor Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb. În același context, Ion Chicu a declarat că vor fi schimbări pe domeniul salarizării, mai ales în sectoarele unde veniturile angajaților sunt foarte mici.

În vizorul autorităților au fost aduse cîteva din cele mai stringente probleme cu care se confruntă la moment membrii Confederației, astfel a fost convenit ca acestea să fie discutate detaliat în cadrul unei ședințe separate cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului.