vezi mai mult

Reluarea treptată a unor activități din 01 iunie
29.05.2020     
 
Munca la distanță are dreptul la viață!
28.05.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Acte normative cu impact în reglementarea activității de întreprinzător supuse Ghilotinei
06
09.2019
Acte normative cu impact în reglementarea activității de întreprinzător supuse Ghilotinei
 
   

La 4 septembrie curent, membrii grupului de lucru al Comisiei de Stat privind reglementarea activității de întreprinzător s-au întrunit în ședință ordinară în cadrul căreia au fost discutate diverse proiecte de acte normative, elaborate de autorități, cu impact în activitatea antreprenoarială. Ședința a fost prezidată de Vladislav Caminschi, director executiv CNPM, vicepreședinte al Grupului. La ședință a participat și Domnul Victor Burunsus, consilier al Prim-ministrului pe economie și intermediere financiară.

Urmarea a examinării Analizei impactului de reglementare la proiectul hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea modificărilor ce se operează în unele hotărîri ale Guvernului și proiectul hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea tarifelor la serviciile prestate de Agenția de Stat pentru Proprietatea intelectuală, experții și membrii Grupului de lucru au constatat lipsa de argumentare, iar reieșind din faptul că AIR-ul nu a întrunit condițiile impuse de legislație, au avizat negativ proiectele respective.

Un aviz negativ a primit AIR-ul și proiectul Legii privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțele periculoase. Urmare a examinării minuțioase a AIR-ului și proiectului propriu-zis, membrii grupului de lucru au depistat dublări esențiale în mecanismele de implemnetare a acestei legi, plus extinderea atribuțiilor de control pentru mai multe instituții, ceea ce a determinat GL să avizeze negativ proiectul în cauză și să recomande autorilor să abordeze includerea prevederilor accidentelor majore cu substanțe periculoase în legislația existentă: Legea nr. 116, Legea nr. 177, Legea nr. 186.