vezi mai mult

Reluarea treptată a unor activități din 01 iunie
29.05.2020     
 
Munca la distanță are dreptul la viață!
28.05.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Încă o companie instruită în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
29
05.2019
Încă o companie instruită în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă
 
   

La 28 mai curent, angajaţii întreprinderii S.C. "Stropşa Alexandra" SRL au fost instruiţi în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, nivel I.

Securitatea și sănătatea în muncă constituie un ansamblu de activități care au ca scop asigurarea celor mai bune condiții în desfășurarea procesului de muncă, apărarea vieții, integrității fizice și psihice, sănătății lucrătorilor și a altor persoane participante în procesul de muncă.

Legislația Republicii Moldova prevede instruirea obligatorie a conducătorilor de unități, conducătorilor locurilor de muncă, a specialiștilor, lucrătorilor desemnați și reprezentanților lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă îndată după numirea lor în funcțiile respective și periodic, cel puțin o dată în 36 de luni (Legea securității și sănătății în muncă Nr. 186-XVI din 10 iulie 2008 Art. 17  (7)). 

Începînd cu anul 2009, cu suportul Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova oferă servicii în domeniul securității și sănătății în muncă.

Cursul de instruire în domeniul securității și sănătății în muncă (nivelul  I de pregătire SSM, 8 ore) are următoarele cerințe pentru admitere: 

  • Conducătorii unităților care nu și-au asumat atribuțiile lucrătorilor desemnați;
  • Conducătorii locurilor de muncă;
  • Specialiștii și reprezentații lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul SSM.