vezi mai mult

Modificările la Codul Muncii, negociate în format tripartit, aprobate de către Parlament
10.07.2020     
 
Ministerul Sănătății inițiază procesul de elaborare a proiectului cu privire la aprobarea Criteriilor de contractare a prestatorilor de servicii medicale
08.07.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Legislația muncii și aspectele ei prezentate la Bălți în cadrul unui training
13
04.2019
Legislația muncii și aspectele ei prezentate la Bălți în cadrul unui training
 
   

Cu suportul Organizației Internaționale a Muncii, Direcția executivă a Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova a organizat la 11 aprilie curent, în or. Bălți, primul training cu genericul "Relațiile de muncă. De la angajare pînă la concediere". 

Evenimentul a fost destinat agenților economici din regiune: directori, administratori, responsabili de resursele umane, or legislația muncii cu toate aspectele ei este în continuă schimbare, flexibilitatea ei necesitînd informare prin work-shopuri, seminare, instruiri. În cadrul acestuia au fost puse în discuție următoarele aspecte:

Angajarea şi perfectarea corectă a relaţiilor de muncă

Regulile de executare a raporturilor de muncă

Stabilirea şi reglementarea timpului de muncă şi de odihnă, regimul şi evidenţa acestora

Regulile de stabilire şi achitare a salariului

Drepturile şi obligaţiile angajatorului şi salariatului în cadrul formării profesionale

Respectarea normelor de securitate  şi sănătate în muncă

Formatorul seminarului a fost Dorin Josanu, master în dreptul muncii, unul din cei mai cotați experți în acest domeniu, co-autor al unui nou Cod al Muncii, cu vastă experiență profesională. Participarea și prezența multor persoane denotă faptul că legislația muncii este un subiect de interes major mediului de afaceri. În acest context ne-am propus un ciclu de training-uri în diverse localități ale țării noastre. Următorul va avea loc la Soroca, la 17 aprilie curent.

Mulțumiri pentru suport Organizației Internaționale a Muncii, formatorului și participanților la eveniment.