vezi mai mult

Modificările la Codul Muncii, negociate în format tripartit, aprobate de către Parlament
10.07.2020     
 
Ministerul Sănătății inițiază procesul de elaborare a proiectului cu privire la aprobarea Criteriilor de contractare a prestatorilor de servicii medicale
08.07.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Negocierile pentru modificarea Codului Muncii continuă
09
04.2019
Negocierile pentru modificarea Codului Muncii continuă
 
   

La 05 aprilie curent Grupul de lucru tripartit, instituit pentru negocierea modificărilor la Codul Muncii s-a întrunit în a 4 sa ședință. În cadrul acestei întruniri au fost discutate propuneri de modificare a Codului Muncii atît din partea Confederației Naționale a Patronatului, cît și a Sindicatelor. A fost examinată propunerea patronatelor ce se referă la perioada de probă, opțiunea fiind abordarea unitară pentru aplicarea perioadei de probă indiferent de poziția ocupată. Tot aici s-a discutat despre instituirea unei limite maxime generale a perioadei de probă la angajarea unei persoane într-o funcție anumită. La același subiect s-au abordat și alte aspecte: perioada de probă pentru tinerii specialiști, motivarea de către angajator a deciziei de concediere a persoanei aflate în perioada de probă.

S-a discutat și introducerea unui nou articol - transferul la un alt post pe o perioadă detreminată a salariatului cu acordul acestuia.

Negocierile vor continua și la 12 aprilie, cînd membrii Grupului se vor întruni în următoarea ședință. Despre subiectele discutate vom informa ulterior.