vezi mai mult

Producătorii și retailerii la masa de dialog
11.02.2020     
 
Hotărîre a Curții Constituționale care vizează concedierea salariaților, funcționari sindicali, în favoarea angajatorilor
06.02.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Problemele din sectorul justiției aduse în vizorul autorităților
22
02.2019
Problemele din sectorul justiției aduse în vizorul autorităților
 
   

La 21 februarie, conducerea Confederației Naționale a Patronatului a participat la întrevedere organizată de Ministerul Justiției pentru a discuta situația din sectorul justiției, vizînd sistemul judecătoresc, organele procuraturii și alte organe de drept în vederea îmbunătățirii acestuia.

Această întrunire a fost precedată de o ședință tehnică în cadrul CNPM care a avut drept scop documentarea prin exemple concrete ce se referă la situația din sectorul justiției.

În cadrul evenimentului reprezentanţii Ministerului au informat că s-a elaborat un document de politici pentru a aborda problemele existente în sistemul judiciar, pentru a defini modalităţile de soluţionare a acestor probleme şi pentru a evalua impactul acestora asupra societăţii şi a cerut avizul şi sprijinul mediului de afaceri la definitivarea proiectului. Acțiunile care urmează să fie întreprinse și incluse în document vor aborda în special măsurile practice și anumite modificări ale cadrului legal existent șl care vor asigura stabilitatea și statul de drept.

Problemele din sectorul justiţiei cu care se confruntă reprezentanţii mediului de afaceri, invitați la aceast dialog cu autoritățile au fost expuse din fiecare dintre părți, precum și acţiunile care trebuie luate pentru a le soluționa. Toate propunerile şi sugestiile referitoare la subiectul discutat sunt binevenite până la 28 februarie curent.