vezi mai mult

Noi măsuri economice în susținerea businessului, anunțate de stat
30.03.2020     
 
Dispoziția nr.8 a Comisiei pentru Situații Excepționale
28.03.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Modificările la Codul Muncii din nou în vizor în format tripartit
16
11.2018
Modificările la Codul Muncii din nou în vizor în format tripartit
 
   

La 15 noiembrie curent în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și protecției Sociale a avut loc prima ședință a grupului de lucru tripartit, instituit pentru propuneri de modificări la Codul muncii. În aceasta primă ședință a fost discutată organizarea activității grupului. 

Reprezentantul Ministerul a propus spre reflecții unele subiecte printre care se regăsesc: revederea integrală a capitolului  T i t l u l V  SALARIZAREA ŞI NORMAREA MUNCII pentru a aduce în concordanță cu recentele inițiative în domeniul salarizării; amendamente la art. 86 CONCEDIEREA; art. 55 etc.

La rândul său Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a expus propunerea de a iniția unele amendamente pentru stabilirea sancțiunilor pentru angajatorii care nu respectă procedurile de informare a salariaților sau cele care se referă la concedierea în masă.

Reprezentantul Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova a propus spre discuție subiectele ce țin de introducerea în legislație a prevederilor ce țin de contractele de muncă atipice (agenții de angajare temporară, lucru la distanță sau domiciliu), amendamente pentru art 186. Fiecare din parteneri va veni ulterior cu propunerile de modificare.

Următoarea ședință a fost planificată pentru data de 14 decembrie curent.