vezi mai mult

Condițiile de plasare in autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile
10.08.2020     
 
Subiectul controalelor de stat în activitatea de întreprinzător discutat în cadrul ședinței Consiliului național
04.08.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Platforma de comunicare în sănătate lansată
12
06.2018
Platforma de comunicare în sănătate lansată
 
   

 

Urmare a solicitarii de creare a unei platforme de discutie intre CNPM si membrii sai cu Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, a fost emis ordinul prin care au fost create trei Grupuri de lucru, pe domenii ce revin Ministerului,  sănătate, muncă si protecție socială, în cadrul cărora membrii CNPM și-au desemnat reprezentanți.

Vineri, 08 06 2018 a avut loc prima ședință a platformei de comunicare în sănătate creată de CNPM și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în baza ordinului nr. 542 din 25 04 2018. Scopul lansării Platformei este de a pune în discuție și dezbate subiecte care sunt în interesul autorității naționale, antreprenorilor din domeniul asistenței medicale și farmaciei.

La prima ședință a fost pus în discuție Regulamentul platformei, dar și o serie de subiecte care sunt pe rol. În vizorul membrilor grupului de lucru pe domeniul sănătății se regăsesc o serie de subiecte stringente, care necesită intervenția:

-          Planul de acțiuni anticorupție în sectorul ocrotirii sănătății și asigurărilor medicale 2018-2020 și a anumitor monitorizări care se pot pune medicilor să practice activități prin cumul în instituțiile medico-sanitare publice și private.

-          Aprobarea listei de maladii prioritare. Responsabilii din cadrul Ministerului și-au luat angajamentul de a publica acestă listă în termen de o săptămână.

-          Accelerarea procesului de elaborare a cadrului secundar de reglementare a tratamentului canceros de către prestatorii privați de servicii medicale. S-a propus crearea unui grup de lucru pentru elaborarea actelor secundare cu referință la cancer-registru și mecanismele de aplicare tratamentului canceros. O primă ședință a grupului de lucru se planifică a fi până la finele lunii iunie.

-          Obiectivele pe termen scurt ale platformei.

Următoarea ședință planificată a platformei se preconizează pentru mijlocul lunii septembrie