vezi mai mult

Și angajatorii din Soroca instruiți în domeniul legislației muncii
18.04.2019     
 
Legislația muncii și aspectele ei prezentate la Bălți în cadrul unui training
13.04.2019     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Adunarea Generală a Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova
25
05.2018
Adunarea Generală a Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova
 
   

La 24 mai, Confederația Națională a Patronatului a desfășurat Adunarea generală la care au participat cca 100 de delegați, desemnați de membrii CNPM.

La acest for important pentru CNPM au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Dl Pavel Filip, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, D-na Svetlana Cebotari, consilierul Prim-ministrului, Dl Octavian Calmâc, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Dl Oleg Budza, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Dl Sergiu Harea, Președintele Casei Naționale de Asigurări Sociale, d-na Laura Grecu, Directorul general al Biroului Național de Statistică, Dl Vitalie Valcov și alți funcționari și parteneri ai organizației.

Am adus in atenția celor prezenți principalele realizări obținute pe parcursul ultimilor 4 ani. Lipsa forţei de muncă, rata mare a economiei informale şi necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de creditare - sunt doar câteva dintre problemele enunţate astăzi la Adunarea generală a Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Moldova (CNPM). Prezent la eveniment, prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că ştie în detalii toate problemele cu care se confruntă întreprinzătorii şi că împreună cu echipa guvernamentală depune eforturi pentru a îmbunătăţi mediul de afaceri şi a atrage investiţii în ţară.

În ultimii ani, CNPM a prezentat propuneri la peste 300 de proiecte de legi şi acte normative.

„CNPM a înaintat propuneri cu privire la reforma sistemului fiscal şi sistemului social din Moldova. În acelaşi scop a înaintat propuneri cu privire la perfecţionarea legislaţiei muncii, în special a Codului Muncii, în vederea achitării în drepturi şi obligaţii a angajatorilor şi angajaţilor, la fel şi în drepturi a organizaţiilor patronale şi sindicale. Am venit cu propuneri de modificare a sistemului de pensii, modificare şi completare a Legii achiziţiilor publice", a afirmat Leonid Cerescu, preşedintele Confederaţiei. 

Cu unanimitate de voturi, Leonid Cerescu a fost reales preşedinte al Confederaţiei pentru încă patru ani, trasînd Foaia de parcurs pentru următoarea perioadă, care sperăm să fie una productivă, în interesul membrilor.

Evenimentul a finalizat cu un fourchette și o cupă de spumant, oferit de Combinatul de Vinuri Cricova, membru al Confederației Naționale a Patronatului.

Mulțumim celor prezenți, Combinatului de Vinuri Cricova pentru sprijinul acordat, Palatului Republicii pentru găzduire!

Mulțumim reprezentanților mass-media pentru reflectarea în spațiul public a evenimentului!