vezi mai mult

Modificări legislative ce duc la discriminarea și tratarea inegală a prestatorilor de servicii publici și privați
11.07.2018     
 
Procesul de avizare și consultare a actelor normative cu impact în activitatea de întreprinzător continuă
09.07.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » CNPM și-a prezentat poziția cu privire la introducerea tichetelor de masă
30
06.2017
CNPM și-a prezentat poziția cu privire la introducerea tichetelor de masă
 
   

Confederaţia Naţională a Patronatului consideră că ar trebui reglementată clar procedura de ieşire din sistemul de tichete de masă, în cazul în care unii agenţi economici doresc să renunţe.

"În varianta în care este prezentată acum, iniţiativa discriminează agenţii economici care au cantine. Având aceasta activitate, s-ar putea pomeni că angajaţii săi doresc tichete de masă", menționează Vladislav Caminschi, director executiv al CNPM.

Poziția CNPM a fost prezentată în cadrul celei de-a doua runde de dezbateri asupra proiectului de lege cu privire la tichetele de masă. La întrunirea moderată de Președintele Parlamentului Andrian Candu au participat reprezentanți ai autorităților și instituțiilor de stat, ai mediului de afaceri, sindicatelor și patronatelor.

Discuțiile s-au axat, în special, asupra modului de emitere și valoarea nominală a tichetelor de masă, modalitatea de folosire etc.

Valoarea nominală a unui tichet de masă constituie 45 lei, urmând să fie indexat anual. Numărul tichetelor transmise salariatului este același cu numărul zilelor lucrate efectiv luna anterioară și pot fi utilizate exclusiv pentru produse alimentare. Acestea pot fi utilizate exclusiv de salariat și este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului.