vezi mai mult

Modificări legislative ce duc la discriminarea și tratarea inegală a prestatorilor de servicii publici și privați
11.07.2018     
 
Procesul de avizare și consultare a actelor normative cu impact în activitatea de întreprinzător continuă
09.07.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Moldova și Letonia au semnat două Protocoale de cooperare economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică
11
06.2017
Moldova și Letonia au semnat două Protocoale de cooperare economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică
 
   

La 8 iunie curent, Confederația Națională a Patronatului a găzduit cea de-a doua Reuniune a Consiliului de cooperare în afaceri Moldo-Leton, creat la 21 octombrie 2016  de către Confederația Patronatelor din Letonia (LDDK) și CNPM.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a treia sesiuni interguvernamentale. Părțile au elucidat rezultatele reuniunii Consiliului de Cooperare moldo-leton. Membrii delegațiilor au estimat importanța acestei platforme pentru a promova și sprijini cooperarea comercială, în afaceri, și de investiții între cele două țări. Părțile au convenit să monitorizeze punerea în aplicare a acordurilor la care s-au ajuns în cadrul reuniunii Consiliului mixt moldo-leton de cooperare de afaceri.

La sfârșitul celei de a treia sesiuni a Comisiei interguvernamentale, Dl Vitalie Iurcu, viceministrul Economiei al Republicii Moldova și Zaiga Liepina, secretar de stat adjunct al Ministerului Economiei al Republicii Letonia au semnat Protocolul celei de a treia sesiuni a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, industrială, științifică și tehnică între Republica Moldova și Republica Letonia. Iar Protocolul bilateral al Consiliului de Cooperare în  Afaceri a fost semnat de Ion Prisăcaru și Imants Kanashka, co-președinți ai Consiliului moldo-leton de cooperare în afaceri.

Conform datelor Ministerului Economiei al Moldovei, la moment, în Moldova activează 57 de companii cu capital leton. Capitalul social al acestora însumează circa 28 mln. lei. În primele 3 luni ale anului curent, volumul schimburilor comerciale dintre ambele state a constituit 2,8 mil. de dolari. Comparativ cu perioada similară a anului 2016, în primul trimestru al anului curent, exporturile moldovenești în Letonia au crescut cu 8,4%, iar importurile s-au diminuat cu 17,6%.