vezi mai mult

Crearea unui mediu favorabil pentru întreprinderi durabile
18.05.2018     
 
Legislația Muncii continuă să fie în vizorul CNPM
16.05.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Confederația Națională a Patronatului a participat la o instruire organizată de OIM
14
05.2017
Confederația Națională a Patronatului a participat la o instruire organizată de OIM
 
   

La sfârșitul lunii aprilie, Organizația Internațională a Muncii(OIM) a organizat o instruire pentru organizațiile în care membri sunt întreprinderi.

La instruire au fost 24 de participanți din 18 țări, 3 din Europa și altele din Africa și America de Sud.

"Este un curs de instruire pe care OIM îl petrece de mai mult timp. Subiectele care au fost abordate în cadrul acestui curs sunt: lobby, advocacy, servicii, comunicare, procesul de luare a deciziilor în organizație, transparența în luarea deciziilor, etc. Au fost prezentate cele mai bune practici a unor organizații internaționale cu renume. Pentru mine acesta a fost un exercițiu foate eficient. Am aflat că legislația muncii foarte restrictivă în anumite țări nu oferă garanții investitorilor străini. Ei caută să se asocieze anume pentru a avea protecție contra sindicatelor și contra autorităților", a menționat Vladislav Caminschi, directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului care a participat la instruire.

"Țin să remarc că experiența OMM este una vastă în acest domeniu. Instructorii contractați de ei sunt de o calitate superioară. O altă latură pozitivă a instruirii este schimbul de experiență între organizațiile participante", a mai spus Vladisav Caminschi.  

Dicectorul executiv al CNPM afirmă că în materie de lobby și advocacy sunt anumite experiențe pe care Confederația  ar putea să le preia: planul sau matricea de lobby, care ar aduce o abordare mai sistemică în activitatea organizației.

Instruirea a finisat cu un test de verificare a cunoștințelor obținute. Certificatele oferite de OIM sunt recunoscute în sistemul Națiunilor Unite.