vezi mai mult

Crearea unui mediu favorabil pentru întreprinderi durabile
18.05.2018     
 
Legislația Muncii continuă să fie în vizorul CNPM
16.05.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Experții CNPM au efectuat o vizită de studiu la Academia Tehnică Nord din Germania
14
05.2017
Experții CNPM au efectuat o vizită de studiu la Academia Tehnică Nord din Germania
 
   

Specialiștii în Securitate și sănătate a muncii (SSM), din cadrul Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM), au fost recent într-o vizită de studiu la Academia Tehnică Nord din orașul Kiel, Germania. Vizita a fost efectuată cu suportul Bildungswerk der Wirtschaft Mecklenburg-Vorpommern, Germania și a avut scopul de a prelua, de la specialiștii germani, metode de instruire în domeniul securității și sănătății în muncă, dar și a face cunoștință cu practicile de evaluare a riscurilor, documentele care este necesar de a fi elaborate, etc.

"Am discutat cu experții germani în SSM despre modalitățile de evaluare a riscurilor, care este abordarea, la ce atragem atenție, documentele pe care trebuie să le prezentăm. Vreau să menționez că germanii sunt mult mai avansați și mai tehnici în domeniul evaluării riscurilor. Ei abordează evaluarea riscurilor per ocupație. Se duc la fiecare post de muncă și văd ce se întâmplă acolo. La acest exercițiu trebuie să participe și angajatorul care include o parte din informație. Comparând cu ceea ce avem noi, mi-e greu să-mi dau seama cum ar face acest lucru angajatorii de la noi. Mai avem de muncit în acest domeniu", a relatat Vladislav Caminschi, director executiv al CNPM.

În următoarea perioadă specialiștii germani vor veni în Republica Moldova pentru a prezenta mecanismele de evaluare a riscurilor în cadrul unei companii moldovenești.