vezi mai mult

Crearea unui mediu favorabil pentru întreprinderi durabile
18.05.2018     
 
Legislația Muncii continuă să fie în vizorul CNPM
16.05.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Respectarea legislației în domeniul securității și sănătății în muncă reduce incidența accidentelor
04
05.2017
Respectarea legislației în domeniul securității și sănătății în muncă reduce incidența accidentelor
 
   

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a premiat cu diplome și trofee 15 întreprinderi din Republica Moldova, care au promovat și implementat politicile în domeniul securității și sănătății în muncă și au creat condiții decente la locul de muncă.

Companiile premiate au demonstrat performanțe în asigurarea condițiilor de muncă, instruirea și informarea salariaților în domeniul securității în muncă, respectarea cerințelor minime de securitate în muncă, iar pe parcursul ultimilor ani au prevenit producerea accidentelor de muncă.

În fiecare an, Organizaţia Internaţională a Muncii lansează câte o temă pentru a sărbători Ziua internaţională pentru securitate şi sănătate în muncă. Tema pentru anul 2017 este „Optimizarea colectării și utilizării datelor privind securitatea și sănătatea în muncă".

Anul acesta campania OIM se concentrează pe nevoia stringentă a ţărilor de a-şi îmbunătăţi capacitatea de a colecta şi a utiliza date de securitate şi sănătate în muncă fiabile. Se urmăreşte, în special, protejarea drepturilor lucrătorilor şi promovarea unui mediu de lucru sigur şi sănătos pentru toţi lucrătorii, inclusiv pentru lucrătorii migranţi, mai ales pentru femeile migrante, precum şi pentru cei cu forme precare de angajare

Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova a creat un serviciul extern de securitate și sănătate în muncă (SSM) și oferă suport întreprinderilor în respectarea cerințelor Legii Securității și Sănătății în Muncă n. 186 din 10.07.2008.

CNPM propune:

- cursuri de instruire de nivelul I și II

- evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională

- elaborarea de instrucțiuni proprii pentru completarea și/sau aplicarea reglementărilor de securitate și sănătate în muncă, etc.

Cursurile sunt prezentate de instructori cu o vastă experiență în domeniu, care utilizează metode moderne de prezentare astfel încât informația să fie cât mai accesibilă.