vezi mai mult

Crearea unui mediu favorabil pentru întreprinderi durabile
18.05.2018     
 
Legislația Muncii continuă să fie în vizorul CNPM
16.05.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » 40 de companii autohtone au participat la expoziția ”Fabricat în Moldova”, desfășurată la Ploiești, România
02
05.2017
40 de companii autohtone au participat la expoziția ”Fabricat în Moldova”, desfășurată la Ploiești, România
 
   

Expoziţia "Fabricat în Moldova" a fost deschisă, în perioada 27-29 aprilie la Ploieşti, în prezenţa vicepremierului Graţiela Gavrilescu şi a vicepremierului Republicii Moldova, Octavian Calmic.

Și-au expus produsele peste 40 de companii din Republica Moldova care reprezintă domenii de activitate precum industrie alimentară şi agricultură, producţie de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, materiale de construcţii şi elemente de amenajări, prelucrarea lemnului, construcţii metalice şi lucrări de izolaţie, articole din mase plastice, echipamente electronice, servicii profesionale - de evaluare, audit, instruire şi atestare, servicii medicale, confecţii, încaltăminte, bijuterii şi accesorii.

La expoziție a participat și Combinatul de Panificație "Franzeluța", membru al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova. Întreprinderea a prezentat un sortiment larg de produse și a organizat  degustări la pâine de secară, turte dulci, biscuiți și covrigei. Toate produsele prezentate au fost înalt apreciate de vizitatori pentru calităţile lor gustative.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a subliniat importanţa evenimentului pentru relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, punctând că este o tradiţie pentru judeţul Prahova să coopereze cu raioane din Republica Moldova.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Herea, a ţinut să declare. "De 16 ani, expoziţia "Fabrica în Moldova" se desfăşoară la Chişinău, dar am ţinut să susţinem acest eveniment şi peste hotare, iar cel mai uşor a fost să trecem Prutul. Anul trecut, evenimentul a fost organizat la Iaşi, şi, pentru că expoziţia s-a bucurat de succes, am hotărât să repetăm acest experiment, acum fiind bucuroşi că ne aflăm în Prahova, la Ploieşti. Prin buna organizare a acestui eveniment, sperăm să se nască noi parteneriate, în contextul în care, în momentul de faţă, 1.600 de companii cu capital românesc activează în Republica Moldova".

Expoziţia a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Camera de Comerţ și Industrie Prahova, Consiliul Județean Prahova și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Programul expoziției a inclus și un Forumul Moldo-Român, cu participarea a peste 90 de companii din cele două state.