vezi mai mult

Crearea unui mediu favorabil pentru întreprinderi durabile
18.05.2018     
 
Legislația Muncii continuă să fie în vizorul CNPM
16.05.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Membrii CNPM au avut o ședință de lucru cu reprezentanții CNAS
18
04.2017
Membrii CNPM au avut o ședință de lucru cu reprezentanții CNAS
 
   

Membrii Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM), însoțiți de conducere, au avut, săptămâna trecută, o întrevedere cu Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) Laura Grecu și specialiști ai CNAS.  

Părțile au analizat mai multe subiecte, printre care: obligativitatea prezentării declaraţiilor forma BASS odată pe an pentru întreprinderile ce nu desfăşoară activitate economică, nu au persoane angajate şi nu au obligaţii privind calcularea contribuţiilor de asigurări sociale; dificultăţi la prezentărea declaraţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii şi declaraţia persoanei asigurate REV-5 corectate pentru perioadele anterioare; clarificarea modului de luare în calcul a sumelor privind remunerarea membrilor consiliilor societăţilor pe acţiuni ca persoane cu funcţii elective, reflectarea sumelor date în REV-5, precum şi participarea acestora la calculul concediilor medicale a persoanelor vizate.

Reprezentanţii CNAS şi CNPM  au făcut un schimb amplu de opinii pe marginea acestor subiecte actuale pentru sectorul real al economiei şi au stabilit modul de cooperare.

"Sperăm că explicaţiile oferite de specialiştii CNAS au fost de un real folos pentru reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului. Suntem în aşteptarea propunerilor concrete de modificare a legislaţiei din domeniul asigurărilor sociale", a spus Laura Grecu, preşedinte al CNAS.

Leonid Cerescu, președintele CNPM a declarat: "Vă mulţumim că aţi dat curs solicitării noastre de a discuta aceste probleme, este important să se găsescă soluţii pentru problemele abordate în cadrul întâlnirii."

Părțile au stabilit ca, în următoarea perioadă, CNPM să vină cu propuneri în formă scrisă, iar CNAS să le examineze în cel mai scurt timp și să stabilească, împreună cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale şi Familiei unde pot fi introduse modificări.