vezi mai mult

Crearea unui mediu favorabil pentru întreprinderi durabile
18.05.2018     
 
Legislația Muncii continuă să fie în vizorul CNPM
16.05.2018     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Partenerii sociali, alături de CNPM, se pronunță contra economiei informale
11
04.2017
Partenerii sociali, alături de CNPM, se pronunță contra economiei informale
 
   

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în colaborare cu Consiliul Pan-European Regional (PERC) al Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC) și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung au organizat, la începutul lunii aprilie, curent, un atelier de lucru cu participarea partenerilor sociali și a experților internaționali, pentru a discuta despre particularitățile reformei sistemului de pensii, și cum, prin combaterea economiei informale, poate fi îmbunătățit sistemul de protecție socială.

Vladislav Caminschi, director executiv al Confederației Naționale a Patronatului din Moldova, președintele Grupului de Lucru pentru reducerea ocupării informale și a fenomenului „salariilor în plic" în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul Pavel Filip, a informat că în prezent se lucrează la elaborarea unui plan de acțiuni care ar contribui la combaterea economiei informale și a dat asigurări că aceste practici vor fi puse în aplicare începând cu luna august 2017.

"Cei care achită salarii în plic, ecomisesc resurse. În rezultat, produsul sau serviciul pe care îl obțin este mai ieftin. Dar aici apare concurența neloială. Noi suntem contra acestor practici. Toți agenții economici trebuie să activeze în condiții egale. Credem că combaterea economiei tenebre va duce la o îmbunătățire a prețurilor, dar și a climatului investițional din țara noastră. Investitorii nu vin acolo unde nu se respectă regulile. De aceea noi ne-am asumat rolul de lider în lupta cu economia informală", a spus Vladislav Caminschi.