vezi mai mult

Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
Confederația Națională a Patronatului - parte a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană
04.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Consultări publice pe marginea modificărilor la Codul Muncii
19
05.2022
Consultări publice pe marginea modificărilor la Codul Muncii
 
   

La 13 mai, am participat alături de alți colegi la consultările publice, organizate de Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului Republicii Moldova. Consultările s-au axat pe Art. I din proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, înregistrat în Parlament cu nr.146 din 20.04.2022, care vizează modificarea Codului muncii.

La consultări au participat reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, alți reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai Oficiului Avocatului Poporului și societății civile, precum și alte părți interesate.

Proiectul, propus spre consultare, a fost discutat cu asociațiile și întreprinderile membre și este per ansamblu susținut de Confederație. Totuși au fost înaintate o serie de propuneri/modificări ce vor avea menirea să îmbunătățească proiectul prenotat. Nota de poziție la acestă ințiativă poate fi citită integral mai jos.

Nota_de_pozitie_Codul_Muncii.pdf