vezi mai mult

Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
Confederația Națională a Patronatului - parte a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană
04.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Consolidarea dialogului dintre CNPM și CNAM
20
04.2022
Consolidarea dialogului dintre CNPM și CNAM
 
   

La 19 aprilie conducerea Confederației Naționale a Patronatului a avut o întrevdere cu Dl Ion Dodon, Director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Printre subiectele care au fost abordate în cadrul discuției au vizat mandatul reprezentanților CNPM în Consiliul de administrație al CNAM, procesul de contractare a prestatorilor de servicii medicale, modul de utilizare a mijloacelor financiare de către instituțiile contractate, facturarea serviciilor prestate, precum și primele de asigurare medicală achitate de salariați, angajatori și persoanele care se asigură în mod individual.

Președintele CNPM, Leonid Cerescu, a reiterat propunerea de a modifica durata mandatului membrilor Consiliului de administrație al CNAM, astfel încât aceasta să fie nelimitată, pentru a asigura coerența și consecvența în acțiuni și plus valoare în luarea deciziilor.

La subiectul ce ține de contractarea prestatorilor de servicii medicale, reprzentanții Direcției executive a CNPM, avînd și solicitarea unor membri, și-au exprimat dorința de a crește numărul prestatorilor privați de servicii medicale încadrați în sistemul de asigurare medicală obligatorie și a negocia minuțios și corect contractele cu aceștia.

În context, directorul general al CNAM, Ion Dodon, a subliniat că și CNAM își dorește mai multă transparență cu referire la contractarea serviciilor, precum și corectitudine din partea tuturor părților implicate. În prezent, în cadrul finanțării prestatorilor de servicii medicale sunt luate în calcul primordial necesitățile populației în servicii medicale.

Părțile au convenit ca propunerile înaintate de CNPM să fie analizate și să continue dialogul constructiv pentru a asigura accesul populației la servicii medicale sigure și de calitate.