vezi mai mult

Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
Confederația Națională a Patronatului - parte a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană
04.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » A fost simplificată angajarea refugiaților din Ucraina
28
03.2022
A fost simplificată angajarea refugiaților din Ucraina
 
   

În vederea gestionării fluxtului de refugiați din Ucraina precum și integrarea acestora, Comisia pentru Situații Excepționale a decis la 01 martie să fie simplificată procedura de angajare în cîmpul muncii. Astfel, potrivit Dispoziției nr. 4 cetățenilor ucraineni li se oferă dreptul de a munci pe teritoriul Republicii Moldova fără obţinerea dreptului de şedere provizorie în scop de muncă. 

Angajatorii din Moldova vor perfecta contractele individuale de muncă cu durată determinată și în baza numărului de identitate atribuit cetățenilor ucraineni la trecerea frontierei și a copiei actului de identitate, notificând despre acest fapt, în termen de 5 zile de la data semnării contractului, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. 

Totodată, prin aceeași decizie a CSE a fost simplificată și procedura de deschidere a conturilor bancare pentru persoanele fizice care au intrat pe teritoriul RM din Ucraina după data de 23 februarie 2022, până la atingerea plafonului intrărilor cumulative în numerar în conturi bancare deschise în lei moldovenești sau valute liber convertibile, în echivalentul sumei de 10 mii euro per client.