vezi mai mult

Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
Confederația Națională a Patronatului - parte a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană
04.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Ajutoarele umanitare pentru refugiați vor fi distribuite prin intermediul unui depozit gestionat de Guvern
09
03.2022
Ajutoarele umanitare pentru refugiați vor fi distribuite prin intermediul unui depozit gestionat de Guvern
 
   

În vederea gestionării corecte și raționale a ajutoarelor oferite refugiaților din Ucraina va fi deschis un depozit, unde vor fi stocate donațiile și ajutoarele, oferite de către ONG-uri, persoane fizice și juridice. 

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Astfel, conform acesteia, depozitul va fi gestionat de către Ministerul Muncii și protecției Sociale și va fi deschis în cadrul întreprinderii cooperatiste de comerț exterior Moldcoopimpex a Moldcoop, aflat în orășelul Vatra.

Membrii CSE au decis ca Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) va fi autoritatea care va monitoriza în mod constant stocurile de medicamente, consumabile și dispozitive medicale disponibile în Republica Moldova. Un raport tematic urmează a fi expediat săptămânal în adresa Comisiei Situații Excepționale și a Centrului Unic de Gestionare a Crizei. La fel, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va expedia, săptămânal, un raport detaliat cu privire la ajutoarele umanitare de medicamente, consumabile și dispozitive medicale autorizate de aceasta. Donatori pot fi persoane juridice înregistrate în Republica Moldova, iar scoaterea din țară a ajutoarelor umanitare de medicamente, consumabile și dispozitive medicale se va face cu permisiunea în scris a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).