vezi mai mult

Dialogul social prin intermediul Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective se consolidează
06.09.2022     
 
Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Moldova renunță la unele restricții impuse de pandemia de COVID-19
17
02.2022
Moldova renunță la unele restricții impuse de pandemia de COVID-19
 
   

În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) din 14 februarie curent în cadrul căreia a fost evaluată situația epidemiologică actuală și țînînd cont de o scădere a cazurilor de COVID-19 la nivel național au fost aprobate noi decizii.

Astfel din 16 februarie s-a decis revenirea la măsurile de protecție diferențiate, în funcție de pragul de alertă din fiecare localitate în dependență de incidența cazurilor prin atribuirea de coduri de alertă.

Nu mai este obligatorie prezentarea Certificatului COVID-19 la intrarea în spațiile comerciale sau de deservire, care însă rămîne valabil în funcţie de pragul de alertă - numai pentru accesarea anumitor locații specifice precum unitățile de alimentație publică, cele care găzduiesc evenimente private sau sportive, instituții de cultură sau reuniuni științifice.  

Este permisă revenirea la regimul obişnuit de muncă în pragurile de alertă verde și galben şi rămîn valabile măsurile privind munca de la distanță, programul diferențiat/în ture, dacă o permite specificul activităţii, în pragurile portocaliu și roșu. 

Unitățile de alimentație publică reven la orarul obișnuit de lucru, cu respectarea limitelor de persoane indiferent de pragul de alertă. 

În localităţile cu prag de alertă roşu rămîne în vigoare sistarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive), precum şi sistate activitățile din zonele de agrement și parcurile de distracție, precum și conferințele și întrunirile științifice în format fizic.