vezi mai mult

Dialogul social prin intermediul Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective se consolidează
06.09.2022     
 
Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Consolidarea capacităților în materie de dialog social
01
12.2021
Consolidarea capacităților în materie de dialog social
 
   

La 25 și 30 noiembrie, au fost organizate seminare de instruire, destinate membrilor comisiilor teritoriale pentru consultări și negocieri colective, cu privire la rolul dialogului social în soluționarea problemelor din domeniul muncii și a celor social-economice la nivel teritorial. Seminarele au fost organizate în regim online de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în parteneriat cu Confederația Națională a Patronatului din Moldova (CNPM), cu suportul Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Organizația Internațională a Muncii stabilește ca dialogul social include toate tipurile de negocieri, consultări sau simple schimburi de informații între reprezentanți ai guvernului, angajatorilor și lucrătorilor, cu privire la teme de interes comun din domeniul politicii economice și sociale.

Pe parcursul acestor două zile participanții la sesiunile de instruire au analizat situația social-economică curentă la nivel local, au discutat despre rolul administrației publice locale, sindicatelor și patronatelor în dezvoltarea parteneriatului social local, realizarea dreptului la negocieri și consultări colective.

Comunicat_seminare_ILO.pdf