vezi mai mult

Partenerii sociali la masa de dialog
13.12.2021     
 
Un nou Program de Țară privind Munca Decentă
02.12.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Consolidarea capacităților în materie de dialog social
01
12.2021
Consolidarea capacităților în materie de dialog social
 
   

La 25 și 30 noiembrie, au fost organizate seminare de instruire, destinate membrilor comisiilor teritoriale pentru consultări și negocieri colective, cu privire la rolul dialogului social în soluționarea problemelor din domeniul muncii și a celor social-economice la nivel teritorial. Seminarele au fost organizate în regim online de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în parteneriat cu Confederația Națională a Patronatului din Moldova (CNPM), cu suportul Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Organizația Internațională a Muncii stabilește ca dialogul social include toate tipurile de negocieri, consultări sau simple schimburi de informații între reprezentanți ai guvernului, angajatorilor și lucrătorilor, cu privire la teme de interes comun din domeniul politicii economice și sociale.

Pe parcursul acestor două zile participanții la sesiunile de instruire au analizat situația social-economică curentă la nivel local, au discutat despre rolul administrației publice locale, sindicatelor și patronatelor în dezvoltarea parteneriatului social local, realizarea dreptului la negocieri și consultări colective.

Comunicat_seminare_ILO.pdf