vezi mai mult

Mesaj de felicitare Domnului Vladimir Florea
15.08.2022     
 
Confederația Națională a Patronatului - parte a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană
04.08.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Despre legislația muncii în cadrul Conferinței Naționale
12
04.2021
Despre legislația muncii în cadrul Conferinței Naționale
 
   

În perioada 7-8 aprilie, la Chișinău s-a desfășurată ediția a VII a Conferinței naționale în domeniul legislației muncii. Evenimentul a întrunit 10 speakeri din domenii HR, guvernare electronică, sănătate și securitate în muncă, dreptul muncii, fiind înregistrați peste 100 de participanți.

Dat fiind că domeniul este unul prioritar pentru Confederația Națională a Patronatului, am participat în cadrul conferinței în calitate de speaker. În intervenția sa, Vladislav Caminschi, directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului, s-a referit la cele mai importante modificări operate la Codul muncii în ultima perioadă. Astfel pe parcursul anului trecut au fost operate 3 modificări esențiale la Codul Muncii, care se referă la: munca la distanță, flexibilitatea locului de muncă,  schimbarea temporară a locului de muncă fără acord, egalarea membrilor de sindicat și a salariaților simpli, garanții pentru persoanele care îmbină munca cu studiile, retribuirea muncii prestate în condiții de risc etc. Ținem să menționăm că reprezentnații CNPM și membrii săi au fost antrenați în procesul de negociere a modificărilor aprobate.

Totodată directorul executiv CNPM a trecut în revistă și alte prevederi ce urmează a fi incluse în legislația muncii și care se referă la garanții la angajare pentru persoanele cu necesități speciale, pachetul de digitizare a economiei, registrul electronic al angajaților și alte aspecte, care la moment sunt discutate în cadrul Grupului de lucru tripartit, instituit pe lîngă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.