vezi mai mult

Confederația Națională a Patronatului - parte a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană
04.08.2022     
 
Reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat inițiază discuții cu mediul de afaceri în teritoriu
14.07.2022     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Grupul de lucru privind reglementarea activității de întreprinzător în acțiune!
08
04.2021
Grupul de lucru privind reglementarea activității de întreprinzător în acțiune!
 
   

Urmare a publicării pe saitul particip.gov.md a Proiectului Ordinului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu privire la organizarea examenelor medicale obligatorii a angajaților din economia națională, elaborat de grupul de lucru din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Direcția executivă a Confederației Naționale a Patronatului, care anterior a avizat negativ proiectul de modificare a Hotărîii Guvernului 1025/2016 a sesizat Secretariatul Grupului de lucru al Comisiei de Stat privind reglementarea activității de întreprinzător.

Proiectul ordinului propus spre consultare, are, în viziunea Confederației Naționale a Patronatului, un caracter evident de reglementare a activității de întreprinzător, motiv pentru care urmează să fie examinat, fiind însoțit și de Analiza Impactului de Reglementare, de către Grupul de Lucru. Amintim că acest principiu de a nu admite aprobarea actelor normative cu carcater de reglementaere fără examinarea și avizarea acestora de către membrii și experții Grupului de lucru a fost întodeauna expus de CNPM în cadrul întrevederilor oficiale cu factorii de decizie, or am optat mereu pentru previzibilitatea activității mediului de afaceri.

În acest context, la solicitarea CNPM, de către Secretariatul GL fost expediat un demers Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, or aprobarea Ordinului menționat supra fără avizarea Grupului de Lucru constituie încălcarea prevederilor alin. (4) al art. 34 din Legea nr. 100/2017 cu privire la actele normative, care prevede expres expertizarea actelor cu caracter de rgelementare de către Grupul de lucru. Demersul integral poate fi accesat mai jos

demers_Ordin_MSMPS.pdf