vezi mai mult

În Moldova a fost instituită din nou starea de urgență în sănătate publică
13.09.2021     
 
Consolidarea dialogului cu puterea executivă
03.09.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » CNPM, semnatară a demersului privind impulsionarea procesului de vaccinare
22
03.2021
CNPM, semnatară a demersului privind impulsionarea procesului de vaccinare
 
   

În Republica Moldova procesul de vaccinare a început la 2 martie, după ce țara a primit o donație de vaccinuri din partea României. Ulterior pe platforma COVAX Republica Moldova a mai primit două loturi de vaccin Astra Zeneca și Pfizer/BionNTech. La moment, conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost administrate 20494 doze de vaccin lucrătorilor medicali, incluși în prima etapă de vaccinare.

Cu toate acestea ritmul de vaccinare este lent, iar cazurile grave și numărul deceselor în creștere. Un studiu efectuat recent informează că dacă se păstrează acest ritm, pentru vaccinarea a circa 80% din populație, după cum prevede și obiectivul Planului Național de Imunizare, pentru Republica Moldova e nevoie de 6 ani!!!

În acest context 5 asociații de business și-au unit eforturile și au solicitat printr-un demers comun domnului Aureliu Ciocoi, Prim-ministru interimar, impulsionarea procesului de vaccinare, precum și organizarea unui forum cu părțile implicate în acesta, din partea reprezentanților mediului de afaceri venind suportul instituțional în vederea atingerii scopului propus-informarea largă și impulsionarea procesului de vaccinare. Textul demersului poate fi accesat mai jos:

53_Adresare_comuna_vaccinare_COVID-19.pdf