vezi mai mult

Legea zilierilor din nou în vizor
18.10.2021     
 
Un nou Program de Țară privind Munca Decentă a fost semnat azi la Chișinău
07.10.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora
16
12.2020
Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora
 
   

La 15 decembrie 2020, am participat la webinarul cu subiectul: „Susținere financiară pentru antreprenori la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora", organizat în parteneriat cu Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul de către Agenția Națională petru Ocuparea Forței de Muncă. Evenimentul a fost destinat reprezentanților comunității de afaceri. 

În cadrul webinarului reprezentanții ANOFM au prezentat suportul oferit agenților economici prin susținerea financiară pentru participarea la formarea profesională a șomerilor, subvenționarea locurilor de muncă pentru angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile, suport pentru crearea și adaptarea locului de muncă.

În deschidere, dna Raisa Dogaru director ANOFM a  menționat: „Impactul crizei provocate de Covid-19 a lăsat o amprentă și asupra pieții muncii. Pentru a susține angajatorii, ANOFM vine cu o serie de măsuri și servicii menite să sprijine reprezentanții comunității de afaceri în ceea ce privește susținere financiară la crearea locurilor de muncă și ocuparea acestora". Totodată, dna Dogaru a mulțumit angajatorii pentru interesul manifestat și pentru faptul că au dat curs invitației de a participa, înaintând propuneri pentru noi parteneriate.

Reprezentanții comunității de afaceri au venit cu sugestii și întrebări pe marginea subiectelor, prezentînd și propuneri de elaborare a ghidului privind modalitatea de a beneficia de programele și măsurile adresate acestora. În intervenția sa, directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova a ținut să menționeze că datorită suportului Organizației Internaționale a Muncii CNPM a elaborat două spoturi /infografice care vin în sprijinul angajatorilor cu informații accesibile în această direcție și care au fost distribuite membrilor și altor entități.

https://www.youtube.com/watch?v=_htZho5TuEQ&t=4s 

https://www.youtube.com/watch?v=R5DG05lvzHk