vezi mai mult

Partenerii sociali la masa de dialog
07.07.2021     
 
Ministerul Finanțelor încurajează antreprenorii să beneficieze de subvenționarea locurilor de muncă
18.06.2021     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Ghidul angajatorului privind măsurile de gestionare a infecției cu COVID-19 la locul de muncă
23
06.2020
Ghidul angajatorului privind măsurile de gestionare a infecției cu COVID-19 la locul de muncă
 
   

Pandemia de COVID 19 care s-a răspîndit cu pași rapizi în majoritatea țărilor de pe glob au determinat guvernele și organizațiile internaționale să ia măsuri de prevenire și răspîndire a acestui virus, precum și a proteja angajații. Eforturile au fost concentrate pentru a minimaliza impactul pandemiei în toate sferele vieții și sectoarele economiei, care au fost nevoite fie să-și reducă activitatea, fie să o sisteze pe perioada stării de urgență.

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), instituţia specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu competenţă generală în materie de muncă şi securitate socială este o organizaţie interguvernamentală, ce are o caracteristică distinctivă de celelalte organizaţii de acest tip, sistemul de reprezentare şi decizie. Organizatia Internatională a Muncii, singura instituție internațională ce funcționeaza pe principiul tripartismului, politica si programele sale fiind formulate de reprezentanții patronatelor si ai sindicatelor pe picior de egalitate cu cei guvernamentali, ca răspuns la pandemia de COVID a elaborat o serie de Ghiduri practice cu măsuri de gestionare a infecției, care vin în sprijinul angajatorilor. 

Un ghid practic, elaborat de către specialiștii OIM, și adaptat de către Confederația Națională a Patronatului poate fi accesat urmînd link-ul de mai jos.

CNPM_Ghid_COVID-19_la_locul_de_munca.pdf