vezi mai mult

Revenirea la muncă în siguranță o prioritate pentru angajatori
24.08.2020     
 
Planul de Continuitate a Afacerii în 6 pași
24.08.2020     
 
 
Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM » Cheltuielile exagerate pentru raportarea în afaceri pot fi evitate
27
02.2020
Cheltuielile exagerate pentru raportarea în afaceri pot fi evitate
 
   

Raportarea în afaceri continuă să fie o povară pentru agenții economici. Datele cu privire la cheltuielile suportate sunt alarmante, or business-ul cheltuie milioane de euro pentru pregătirea și prezentarea rapoartelor și altor informații instituțiilor satului. 

Subiectul a fost discutat pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru la data de 21 februarie, care are problema invocată în vizorul său din 2017. Amintim că acesta constituie și una din priorități pe agenda de lobby a Direcției executive a Confederației Naționale a Patronatului.

Pentru a reduce povara de raportare, pe parcursul ultimilor doi ani autoritățile - Serviciul Fiscal de Stat, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) și Biroul Național de Statistică (BNS) au elaborat și implementat o soluție de Ghișeu Unic în raportare, prin care se depun rapoarte către Serviciul Fiscal de Stat, CNAM și CNAS și 26 rapoarte către Biroul Național de Statistică. 

În cadrul ședinței reprezentanții instituțiilor statului și ale comunității de afaceri au explorat posibilitățile de conectare și altor autorități la Ghișeu Unic. În pofida unor realizîri ce au dus la simplificarea raportării, reprezentanții mediului de  afaceri susțin că statul trebuie să întreprindă eforturi mai considerabile pentru a reduce la maxim costurile legate de raportare.