Prima pagină   »  Noutăți   »  Noutățile CNPM

Noutățile CNPM

Felicitări cu anul nou
 Stimatimaţi agenţi economici Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova cu ocazia sărbătorilor de iarnă,  Vă adresează nsincere urări de bine, sănătate şi prosperitate. Vă dorim un An Nou marcat de realizări frumoase în activitate pe care o desfăşuraţi, bogat în
27.12.2013     
CNPM promovează dialogul social local pentru o mai bună guvernare a pieţei muncii
În 6 raioane şi în municipiul Bălţi au fost create organizaţii teritoriale ale patronatelor sau au fost consolidate organizaţiile existente, în cadrul unui proiect cu genericul - „Dialogul social local pentru o mai bună guvernare a pieţei muncii în Republica
20.12.2013      www.ipn.md  
   
Declaraţie: Medicină proastă cu bani mai mulţi
Guvernul a aprobat la data de 27 11 2013 proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2014, care printre altele prevede majorarea primei procentuale de asigurări obligatorii de asistenţă medicală plătite de angajator şi angajat
03.12.2013     
Consultări publice
Consultări publice privind politica bugetar-fiscală și cea vamală pentru anul 2014
20.11.2013      www.privesc.eu  
   
Conferință de presă
Conferință de presă cu tema „Guvernarea a ascultat problemele mediului de afaceri. Le-a auzit? Rezultatele Forumului Oamenilor de Afaceri”
20.11.2013      www.privesc.eu  
Businessmenii sunt îndemnaţi să aibă un dialog mai activ cu guvernarea
Oamenii de afaceri din Moldova sunt îndemnaţi de către premierul Iurie Leancă să activizeze dialogul cu factorii de decizie şi să semnaleze organele de drept în cazurile de corupţie.
12.11.2013     
   
Producătorii agricoli speră că autorităţile nu vor face aceeaşi greşeală în privinţa TVA
Agricultorii insistă că nu trebuie păstrată cota TVA de 20% în agricultură şi speră că nu este decât o greşeală de ordin tehnic faptul că aceasta figurează în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor.
08.11.2013      www.ipn.md  
OAMENII DE AFACERI, ÎN IMPAS
Corupţia, concurenţa neloială şi politicile nechibzuite ale statului, dar şi instabilitatea politică împiedică dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova   
07.11.2013      www.jurnaltv.md  
   
Deficitul forţei de muncă în domenii importante atinge 57% din necesar
În Republica Moldova deficitul forţei de muncă atinge 57% din necesar în domenii precum construcţiile şi agricultura, transportul şi în industrie.
07.11.2013     
Situaţia oamenilor de afaceri din Moldova se înrăutăţeşte în continuu
Mediul de afaceri din Moldova se înrăutăţeşte în continuu în ultimii ani din cauza constrângerilor majore cu care se confruntă businessmenii moldoveni.
06.11.2013     
   
Condițiile de activitate a business-ului din Moldova s-au înrăutățit în ultimii ani
Sprijinul organizaţiilor financiare internaţionale a picat greu pe umerii antreprenorilor în ultimii ani. „Condiţionarea” pentru sprijinul financiar a dus la noi impozite şi taxe.
04.11.2013     
Legislaţia muncii din Moldova nu corespunde realităţii şi complică activitatea patronilor
Codul Muncii din Moldova are prevederi de pe timpurile economiei centralizate, este vechi şi necesită actualizat, dacă nu chiar adoptat unul nou. De această părere este Leonid Cerescu, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova (CNPM).
31.10.2013     
   
Patronatele semnalizează riscurile impozitelor mari într-un sistem fiscal neoptimizat
Patronatele din Moldova insistă pe optimizarea sistemului fiscal din ţară. Acestea remarcă faptul că impozitele prea mari afectează oamenii de afaceri oneşti, povara fiscală asupra acestora creşte, lucru care duce la micşorarea competitivităţii lor în raport cu businessul din economia tenebră.
30.10.2013     
Guvernarea refuză să promoveze revendicările businessmanilor fiindcă vine un an electoral
Guvernarea nu vrea să promoveze revendicările patronatelor pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, deoarece urmează un an electoral, iar aceste modificări ar putea fi folosite pentru a manipula opinia publică.
28.10.2013     
   
Mesaj de felicitare de ziua Automobiliştilor şi Drumarilor
De ziua Automobiliştilor şi Drumarilor, marcată, tradiţional, în ultima duminică a lui octombrie, am deosebita ocazie să adresez  sincere felicitări, urări de bine şi de sănătate tuturor celor care şi-au dedicat activitatea acestei ramuri a economiei naţionale.
25.10.2013     
În Moldova se pierde câte un euro la fiecare kilometru de drum
Transportatorii moldoveni suferă pierderi de câte un euro la fiecare kilometru de drum din cauza infrastructurii proaste. Mai mult chiar, o bună parte din accidentele rutiere sunt cauzate de aceeaşi situaţie rea a drumurilor din ţară. De această părere este Vladimir Florea, copreşedinte-coordonator la Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor (UTD) şi prim-vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova, transmite IPN.
24.10.2013     
   
CNPM organizează Forumul oamenilor de afaceri din Moldova
Confederația Națională a Patronatului din Moldova (CNPM) organizează Forumul oamenilor de afaceri la 12 noiembrie curent. În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele studiului „Constrângeri majore asupra mediului de afaceri din Republica Moldova” și vor fi propuse politici pentru depășirea problemelor
22.10.2013     
Patronatele susţin că guvernarea mimează dialogul social
Dacă guvernarea va ignora oamenii de afaceri, în câţiva ani nu va mai avea cu cine discuta despre problemele din economia ţării. Alexandru Slusari, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Moldova (CNPM), a declarat pentru IPN că acum dialogul social dintre guvernare, patronate şi sindicate doar se mimează.
22.10.2013     
   
Invitaţie Forumul Oamenilor de Afaceri "Împreună pentru un viitor prosper"
Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova (CNPM) invită reprezentanţii mediului de afaceri să participe la Forumul Oamenilor de Afaceri, care îşi va desfăşura lucrările la 12 noiembrie 2013 cu începere de la ora 10:00 în incinta Palatului Republicii
21.10.2013     
Lansarea proiectului "Dialogul social local pentru o mai bună guvernare a pieţei muncii"
La 1 februarie curent, cu începere de la ora 10.00, în incinta Î.S. "Palatul Republicii", Bloc 2B, intrarea din str. N. Iorga, 21, Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova iniţiază lansarea proiectului "Dialogul social local pentru
01.02.2013     
   
Participarea reprezentanţilor CNPM la masa rotundă cu tematica evoluţia dialogului social în Republica Moldova
La 12 ianuarie curent în incinta Hotelul Jazz s-a desfăşurat o masă rotundă la care au participat reprezentanţii CNPM,
12.01.2013